کد خبر: 1307509
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۴ - ۲۳:۰۰
شیوا نوروزی

پس‌لرزه‌های مشکلات پروازی و گرفتن ویزا همچنان ادامه دارد و تیم‌های ورزشی به‌خاطر این چالش، هزینه سنگینی می‌پردازند. تعطیل نشدن ورزش در روز‌های سخت جنگ تحمیلی کار بزرگی بود و انتظار می‌رفت بعد از آرام شدن اوضاع کار برای ملی‌پوشان راحت‌تر شود. با این‌حال مشکلات اعزام پشت سرهم گریبان تیم‌های مختلف را می‌گیرد. 
اعزام‌های برون‌مرزی از مدت‌ها قبل تأیید می‌شوند و برای انجام کار‌های اعزام، گروهی مسئولیت انجام امور را برعهده می‌گیرند. گرفتن ویزا، رزرو بلیت و هتل و اسکان تیم در محل برگزاری مسابقات مستلزم طی کردن پروسه‌های مختلف است و در صورت انجام همه امور و البته همکاری کشور میزبان در صدور به‌موقع ویزا، اعزام‌ها در موعد مقرر و با حداقل مشکل انجام خواهند شد، اما وضعیت جنگی همه چیز را تحت‌الشعاع قرار داد و حتی در روز‌های پساجنگ هم تبعات آن باقی مانده است. با اینکه پرواز‌های بین‌المللی از سر گرفته شده و رفت و آمد به خارج از کشور امکان‌پذیر شده است، ولی برخی از تیم‌های ورزشی به دلایل مختلف حضور در تورنمنت‌های مهم را از دست داده‌اند. تیم‌ملی والیبال نشسته باید در جام‌جهانی این رشته در امریکا شرکت می‌کرد، منتها به‌خاطر شرایط موجود و احتمال کارشکنی میزبان در صدور ویزا همه اعضای تیم، فدراسیون جانبازان و توان‌یابان قید اعزام تیم‌ملی به این تورنمنت را زدند. ضمن اینکه به گفته کوهپایه‌زاده، رئیس این فدراسیون، شورای برون‌مرزی با اعزام‌های غیرضروری موافقت نمی‌کند. 
فدراسیون ووشو نیز برای اعزام تیم‌ملی جوانان به قهرمانی آسیا با مشکلاتی دست به گریبان است. درحالی‌که انتظار نمی‌رفت ورزشکاران ما برای حضور در کشور چین به مشکل بخورند، اما به گفته صدیقی، رئیس فدراسیون ووشو، بخش کنسولی سفارت چین در تهران هنوز فعالیتش را از سر نگرفته و همین مسئله کار را برای گرفتن ویزا محدود ساخته است. صدیقی تأکید کرده فدراسیون برای گرفتن ویزای ووشوکاران دست به دامن کشور ثالث شده تا شرایط برای اعزام به قهرمانی آسیا مهیا شود. همچنین با تصمیم فدراسیون تکواندو اعزام تیم‌ملی نونهالان به رقابت‌های قهرمانی آسیا در مالزی لغو شد. این در حالی است که هادی ساعی تأکید کرده تیم‌های نوجوانان، پومسه و پاراتکواندو به این رقابت‌ها اعزام خواهند شد. رئیس فدراسیون علت این تصمیم را عدم همکاری شرکت‌های هواپیمایی در اعزام کل کاروان به مالزی عنوان کرده و اینکه پس از مشورت‌های فنی تکواندوکاران نونهال از جمع کاروان اعزامی به مالزی حذف شده‌اند. پیش از این هم اعزام کاروان دانشجویی به یونیورسیاد (دانشجویان جهان) در آلمان لغو شده بود. عدم صدور ویزا از سوی کشور میزبان دلیل اصلی از دست رفتن این فرصت است و افشاری، سرپرست فدراسیون ورزش‌های دانشگاهی ابراز امیدواری کرده با تلاش‌های صورت گرفته ورزش ایران مجبور به پرداخت غرامت نشود، چراکه ثبت‌نام ورزشکاران، رزرو هتل و پرواز‌ها و درخواست صدور ویزا نیز انجام شده بود. منتها تجاوز دشمن به خاک کشور همه برنامه‌ریزی‌ها را به‌هم ریخت. 
ادامه این روند و لغو پی‌درپی اعزام‌ها قطعاً تبعات منفی برای تیم‌های ملی و ورزش ایران خواهد داشت. جا ماندن از مسابقات، تنزل در رنکینگ‌های جهانی و پیشی گرفتن رقبا با استفاده از مشکلات پیش آمده، بخشی از این تبعات است. علاوه‌براینکه مسئولان ارشد ورزش برای به حداقل رساندن این چالش باید با تمام قوا پای کار باشند، انتظار می‌رود دیگر مسئولان کشور نیز هر کمکی از دست‌شان برمی‌آید انجام دهند تا نه تلاش و سختکوشی ورزشکاران‌مان هدر برود و نه بودجه‌ای که صرف آماده‌سازی تیم‌ها و برگزاری اردو‌های آمادگی شده است. از سوی دیگر این وضعیت کار مدیران فدراسیون‌ها و وزارت را نیز سخت کرده است. آنها باید برای جبران فرصت‌های از دست رفته و غیبت تیم‌هایشان در تورنمنت‌های برون‌مرزی، برنامه دیگری ارائه کنند.

برچسب ها: جنگ تحمیلی ، ویزا ، ورزش
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
captcha
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار